Elion täiendavad plaanid taolise juhtumi välistamiseks tulevikus, teatas ettevõte. Tuumikvõrk, mida rike tabas, on võrgukiht, millega on seotud kõik ülejäänud võrgukihid ning seetõttu oli rikke ulatus üle-Eestiline, puudutades suurt osa Elioni kliente.

Elion välistab täielikult nii küberrünnaku kahtluse kui ka sabotaaži, sest tegemist ei olnud pahatahtliku ja planeeritud kahju tekitamisega.

Rikke täpne algusaeg oli 10:32 ja lõpuaeg 11:47. Elioni tehniline personal tegeles pidevalt seadmete töös toimunud häirete kõrvaldamisega ja hiljem kogu võrgu toimimise taastamisega.

Alates eilsest tegeleb Juniper Networks, mis on rikkelise tarkvara tootja, avastatud tarkvara vea parandamisega. Seejärel on Elionil plaan üle minna töökindlamale tarkvara versioonile.

Lähtuvavalt kolmapäevasest juhtumist tegeleb Elion täiendavate meetmete loomisega ning suurendab seetõttu algselt planeeritud investeeringuid tuumikvõrku. Plaanis on ka Elioni teenuste ja võrgu arhitektuuri põhjalik analüüs arvestades toimunud rikke õppetunde.

Üleeile, 17. novembril ennelõunal katkes Elioni digiTV, interneti kui ka VoiP telefoni ühendus paljude klientide jaoks üle Eesti. Samuti olid rikkest mõjutatud IP-põhiste erilahenduste kliendid. Tegemist oli erakordse juhtumiga viimase 20 aasta jooksul nii Elioni kui ka meie eelkäija ajaloos. Elion vabandab siiralt oma klientide ees, kes olid juhtumist mõjutatud.