„Euroopa liit on regioonide, mitte lihtsalt riikide üksus ja just parem regionaalne koostöö aitaks EL-riikidel oma konkurentsivõimet tõsta. Meie ajal on konkurentsivõime väga oluline, kuna me võistleme Aasia kiiresti kasvavate majandustega ja samal ajal oleme Euroopas silmitsi tööjõupuudusega,” selgitas Ellemann-Jensen, vahendab eubusiness.com.

“Balti mere regiooni tulevane majanduskasv sõltub regiooni võimest uuendada oma kõrgtehnoloogiat ja teadmistest lähtuvaid tööstusi, aga seda saab teha ainult tööjõu kasvatamisega. Konkurentsivõime kasvatamiseks tuleb regiooni lõimida ka Venemaa ja eriti Peterburi,”

Uffe Ellemann-Jensen oli Taani väliminister aastatel 1982- 1993. 1998. aastal oli ta üks Balti koostööfoorumi kaasasutajatest.  Ellemann-Jensen oli Eesti, Läti ja Leedu EL-i astumise tugev toetaja.

Nordic Investment Banki juhi Johnny Akerholmi sõnul hakkavad ettevõtted alles nüüd Balti mere regiooni tajuma kui ühte piirkonda. „Väikesteks riiklikeks turgudeks jaotumine on siiani piiranud Balti mere piirkonna firmade võimet regiooni võimaluste kasutamisel,” selgitas Akerholm.