Keskpäeval tehtud GPS mõõtmised andsid põlenguala suuruseks 205 hektarit, teatas Põhja-Eesti päästekeskus.

Kella 17 seisuga tegelevad päästjad põlengualal olevate tulekollete kustutamisega ning tule leviku ära hoidmisega turba tootmisväljadele. Päästetöid raskendab tugev, kohati enam kui 15 meetrit sekundis puhuv tuul.

Päeval osalesid päästetöödel 60 päästetöötajat ja 27 vabatahtlikku Tallinna ja Harjumaa reservpäästerühmast, Eestimaa Looduse Fondist, kaitseliidu Harju ja Lääne malevast ning viis päästeala infotelefoni kaudu registreerunud eraisikut.

Lisaks muule tehnikale on päästetöödele kaasatud kaks kustutus-ja seirelende tegevat piirivalve lennusalga helikopterit.

Õnnetuskoha logistilise teenindamisega tegeleb Eesti päästemeeskonna logistikarühm.

Kuna Eesti metsades valitseb jätkuvalt kõrge tuleoht, tuletab päästekeskus inimestele meelde, et metsas tuleb järgida kõiki tuleohutuse nõudeid. Looduses võib tulekahju tekitada kustutamata suitsukoni, süüdatud lõke, mahajäetud klaasikild või mootorsõiduki summutist süttinud pinnas. Lahtise tule kasutamine looduses on praegu ülimalt ohtlik.

Jätkuvalt oodatakse kustutustöödele vabatahtlikke. Töödel osalemiseks saab ennast registreerida päästeala infotelefonil 1524.

Häirekeskus sai teate Elliste rabatulekahjust 9.juunil.