Kohale sõitnud politseinike jaoks oli tegemist erilise väljakutsega, sest viimased sellised röövmõrvad jäid Eestis paari aasta taha, kui siin tegutses Juri Ustimenko koos oma sõbra Dmitri Medvedjeviga.

Politsei leidis eest arvutijuhtmega surnuks kägistatud naise. See näitab, et mõrv pandi toime ilmselt hetkeemotsiooni ajel. Röövlid viisid minema arvuti ja veidi sularaha, olles eelnevalt lõhkunud arvutikuvari.

Kuigi kahetoalises korteris tegutsenud müügikoht asus suletud uksega trepikojas, pääses tunnistajate väitel sinna kergesti sisse. “Andsid all uksekella ja müüja tegi selle midagi küsimata ülevalt lahti,” rääkis mõrvapaigal aastaid preparaate ostmas käinud hambatehnik. “Naine ise oli sümpaatne ja nii vaikne, justkui poleks teda ennast seal kohal olnudki.”

Politsei eeldab, et tapjad teadsid, kuidas sinna sisse pääseb. Samamoodi võisid nad teada, et röövi ohver – kooliealiste kaksikute poiste ema – töötab enamiku ajast kontoris üksinda.

Saak jäi väheseks

Ilmselt lootsid tapjad korralikku saaki, kuid pidid pettuma. Kuigi müügikohas maksid hambaarstid aeg-ajalt ka sularahas, oli väikse müügipunkti igapäevane käive väike.

Mõrvapaigal käinud prokuröri Natalja Vesteri sõnul on uurimine alles algusjärgus ja juhtunut kommenteerida on liialt vara.

Kriminaalpolitsei loodab mõrva avastamisel vastasmaja turvakaameratele, mis pidid ühesuunalisel tänaval toimunu salvestama. Maneeži tänav on Tallinna kesklinnas üks narkomaanide lemmikpaiku. Viimati toimus

samalaadne röövmõrv Tallinna kesklinnas viis aastat tagasi, kui eilsest mõrvapaigast napilt saja meetri kaugusel asuvas pandimajas müüja maha lasti.