Ürituse korraldaja, kultuurikeskuse “Sinilind” juhataja Leelo Suidti sõnul on ürituse eesmärk kutsuda inimesi mõtisklema harmoonia üle iseendas ja ümbritsevas looduses ning tutvustada rahvale neid, kes tegelevad ravitsemisega ja kellel on teadmisi ravimtaimedest ja meest.

"Inimesed otsivad tänapäeva kiire elutempo juures võimalusi ennast aidata ja leida häid lõdvestumisviise. See päev on just neile mõeldud ja kõigile teistele, kellel huvi tervendamise vastu," ütles Suidt.

Idee maagilise maa ja rahva päeva tegemiseks tuli näitleja ja muusik Anne Maasikult, kes käis möödunud sügisel Elvas kunstikuu avaüritust lavastamas. Tema koos Heiki–Rin Veromanniga avavad ka seekordse ürituse.

Tegevust lauluväljakul jätkub õhtuni ja kogu perele. Avatud on mitmed temaatilised telgid, kus ühes tegutseb Invar Luhaääre intuitiivteaduste kool, teises pakutakse mitmeid ravimassaaže, kolmandas tutvustatakse mee ja taimede raviomadusi. Kohal on tuntud Metsamoor ise koos oma varasalvega. Anne Maasik lavastab lastele ja lastega koos vanu eesti muinasjutte.

Kogu päeva jooksul esinevad rahvamuusika- ja rahvatantsukollektiivid Elvast ja kaugemalt, õhtu lõpetab simman.