Möödunud nädalavahetusel sai Nigula metsloomade turvakodu lisaks karupoeg Päntule Lääne-Virumaalt Vägeva kandist üksikuks jäänud mõne-päevase põdravasika.

Turvakodu juhataja Kaja Kübara sõnul oli põdrahakatis vastsündinud loomake, kes polnud Nigulasse jõudmisel vanem kui kaks päeva. “Isegi tema nabaväät oli veel täiesti kuivamata,” ütles Kübar.

Nigulas kostitatakse põdravasikat piimaga lutipudelist. “Karupoeg Päntuga võrreldes on ta väga tagasihoidlik. Kuna ta jalad on pikad, tunneb ta end nendel seistes suhteliselt kohmetuna,” rääkis Kübar.

Möödunud laupäeval parasjagu emal külas olles põdravasikale sattunud Mare Kalda hinnangul jättis emapõder oma vastse võsu maha ilmselt ehmatuse tõttu. “Põdraema tuli parasjagu koos vasikaga meie maja lähedalt üle tee, kui liinibuss peatus, et nad rahulikult üle tee lasta. Kui aga meie väike koer hakkas haukuma, viskas põder pea uhkelt selga ja läks kapates minema ning vasikas jäigi maha,” kirjeldas Kalda. “Ootasime kuni järgmise hommikuni, et äkki tuleb põdra-ema pojale järgi.”

Kübar märkis, et antud juhul käituti õigesti, kui üksikuks jäänud loomast turvakodusse teatati. “Nii väike loom poleks toiduta enam kaua vastu pidanud,” osutas ta. Väike põdravasikas peab turvakoju ulualla jääma aasta lõpuni, kuni ta jälle metsa lastakse.