Selleks, et jõel mootorsõidukite liiklemise keeld tühistataks, kulub ilmselt veel paar nädalat, teatas Tartu linnavalitsus.

„Umbes 60 sentimeetrit peaks veetase veel langema, et saaks rahulikumalt hingata. Päris palju kahju on tõusuvesi teinud kaldakindlustustele, mis jätkuvalt vähehaaval varisevad, samuti on kahjustatud madalamates kohtades asuvad teed,“ rääkis linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak.

Ülepäeviti jätkatakse koostöös päästekeskusega vee ümberpumpamist Supilinna tiigist. Linna liiklusteenistus jälgib pidevalt üleujutuse tõttu suletud tänavate olukorda.

„Tugevalt on kannatada saanud Ihaste tee, mille nädalapäevad tagasi sulgesime. Kahjuks ei pea paljud sõidukijuhid märkidest kinni ja kohe, kui oli näha esimesi vee taandumise märke, hakkasid nad teed kasutama. Kuid pehmenenud teealune on tugevalt kahandanud asfaldi kandevõimet, mistõttu vajab tee nüüd remonti,“ selgitas Haak.

Teede tugevdamiseks veeti täna killustikku Liiva tänavale ja freespuru Ihaste teele. Homme otsustatakse nende tänavate liikluseks avamine. Et teekatet säästa, avatakse Ihaste tee liiklemiseks kitsenenult, lisas Haak.

Täna on liikluseks on suletud Oa tänav Meloni ja vabaujula vahelisel lõigul, Liiva tänav Ujula ja Emajõe vahelisel lõigul, Salutähe tänav Varsa-Hipodroomi lõigul, Ranna puiestee ja Ihaste tee Ihaste põiktänava ja Salutähe vahelisel lõigul. Suletud on ka Ihaste põiktänava üks sõidusuund.

Teekatete remondiks, kaldakindlustuste taastamiseks ja muudeks üleujutusest tingitud kahjude korvamiseks kulub Tartu linnal hinnanguliselt ligi pool miljonit krooni.