Lisaks rahatrahvile tuleb kahekümnendates Olegil tasuda ka põdra laskmise näol loodusele tekitatud kahju, mis on 12 000 krooni.

Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul selgitas, et ammuga põdra laskjat karistati jahiseaduse rikkumise alusel. „Mees pidas jahti keelatud viisil, tal polnud olemas jahipidamise õigust ega ka jahiluba,“ tõi Tuul välja, milliseid nõudeid salakütt rikkus.
Tuul märkis, et asjaolu, et põtra lasti sihilikult, ei leidnud menetluse käigus tõendamist. „Enamik trahvisummast on praeguseks tasutud, viimane osamakse tähtaeg on kevadel,“ lisas ta.

Avalikkust jahmatanud juhtum leidis aset juulis. “Mehed sõidavad ja ühtäkki vaatavad, et põder on tee ääres pikali maas, pea püsti. Lähenedes tõusis ta püsti, endal mõlemalt poolt külgedelt soolikad välja rippumas,” kirjeldas siis õõvastavat vaatepilti Kaberneeme jahiseltsi esimees Sulev Maripuu.

Pärast halastuslasuga looma piinade lõpetamist tuli Maripuu sõnul välja, et pikk, kolme lõiketeraga ammunool oli põdrast läbi jooksnud ja lõpuks otsapidi kintsu kinni jäänud. Põtra uurides aga märkasid kütid ka metsaservas puude vahel seisvat kaitsevärvi riietuses meest, kel käes optilise sihikuga amb.
Kahekümnendates eluaastates Olegiks osutunud mees põdra kerest välja tõmmatud noolt omaks ei tunnistanud, vaid väitis, et ei tea asjast midagi ja jalutab ammuga märki lastes niisama ringi.

Sündmuskohal käinud politsei materjalide põhjal alustas Keskkonnainspektsioon rikkumise uurimiseks väärteomenetluse.