„Maailma suhtlusportaalide praktika toetab pigem seda, et iga üks sisestab oma andmed ise ning siis ka vastutab nende eest. See käib ka alaealiste kohta,“ rääkis EMT avalike suhete juht Kaja Pino Päevaleht Online’ile.

„Ilmselt tuleks noori nende oma keskkonnas õpetada ja juhendada. Võib-olla tõsta natukene noorte umbusaldust internetis vahendavate või pakutavate kontaktide vastu,“ jätkas ta.

Pino rääkis, et mõelnud on ka sellele, et suhtlusportaalis identifitseerimise võiks teha näiteks ID-kaardi põhiseks. „See välistaks libakontode tekke ning säärane isiku tuvastamine oleks kõige kindlam variant,“ lisas ta.

„Me oleme ID-kaardi põhise lahenduse peale mõelnud, kuid praktilisi samme selles suunas pole astutud,“ jätkas ta.

Pino nentis, et kui libakonto tehakse väga usutavalt ja kellelgi ei teki kahtlust, et seal taga reaalset inimest pole ning märgata ka esitatavate faktide põhjal, et midagi on valesti, siis on tegemist äärmiselt keerulise juhtumiga.

„Kui keegi teeb mõne kuulsa inimese konto või oma paralleelklassis õppiva lapse libakonto, siis sellele saadakse kiirelt jälile, kuna sel puhul annavad kasutajad tagasisidet, et see on jama,“ lisas ta.