Saladuslikult kadunud 25-aastane Tallinna kesklinna valitsuse ametnik Romet Põldme pole endast märku andnud ei töökaaslastele ega perekonnale ja politsei on alustanud mehe otsimist.
Kesklinna linnaosa valitsuse juhataja asetäitja Kaia Sarnet ütles Päevaleht Online’ile, et pole mingit põhjust arvata, et Põldme kadumine oleks kuidagi seotud tema tööga.

„Tema ülesanne oli vastavalt ehitusmäärusele menetleda detailplaneeringuid,“ kirjeldas Sarnet kadunud ametniku töökohustusi. „Põldme vaid valmistas materjale ette, tema ei löönud kuhugi templeid, ega teinud suuri otsuseid.“

Sarneti sõnul ei ole linnaossa Põldme kadumisest mingeid uusi andmeid ega lahendusvariante laekunud.

Siiani kadunuid üle 500

Politseameti esindaja Anne Osveti sõnul on alates 90-ndate algusest Eestis teadmata kadunud rohkem kui pooltuhat inimest.

„2006. aastal pöörduti politsei poole isiku teadmata kadunuks jäämisel 126 korral,“ rääkis Päevaleht Online’ile politseiameti esindaja Anne Osvet. „Politsei leidis teadmata kadunuid 131 ja nagu see number näitab leiti ka varasemast ajast kadunuks jäänuid.“

2007. aastal teatati teadmata kadunutest 130 korral. Kadunud inimesi leiti 116. Sel aastal olid vastavad numbrid 115 ja 114.

Osveti sõnul näitab statistika, et teadmata kadunute arv viimastel aastatel suurenenud ei ole ning nagu arvudest järeldub, leiab politsei reaalselt küllalt suure protsendi kadunud isikuid üles. Kuidas politsei neid leiab, et tahtnud Osvet täpsustada, sest vastav taktika kuulub jälitustoimingute alla.

Inimeste kadumise põhjuseid on Osveti sõnul väga erinevaid. „On suur osa nn perekondlikke juhtumeid ja ka osa kriminaalseid põhjusi. Selget ülevaadet selle üle meil pole,“ selgitas Osvet ega osanud täpsustada, palju kadunuksjäänuid elusana leitakse.

Pärnus kadunud tüdrukut pole tänaseni leitud

Laiaulatuslikult ja esimest korda interneti võimalusi kasutades otsiti taga siiani kadunud tollal 20-aastast Heidi Homutovi, kes 2000. aastal suvel Paidesse hääletades jäljetult kadus. Kaks aastat hiljem sai politsei uusi andmeid, mille põhjal usutakse, et vanaema sünnipäevale teel olnud tüdruk tapeti, kuigi kinnitust sellele pole saadud. Sõprade ja sugulaste poolt internetti riputatud lehekülg Heidi andmete ja tema kadumise praegu teadaolevate asjaoludega on siiani avatud.

Üks Eesti viimaste aastate kajastatuim kadumisjuhtum leidis aset 2007. aasta jaaniööl, mil Pärnu rannarajooni plaažil jäi kadunuks 19-aastane Maris Järv.

Politsei otsis kaks korda põhjalikult läbi kogu Pärnu rannaala, kuid midagi ei leitud. Neiu kohta laekus kümneid vihjeid. Osa neist viitas võimalusele, et tüdruk on Eestist lahkunud, kuigi Interpoli kinnitusel Maris üle Eesti riigipiiri läinud ei ole. Teised väitsid, et nägid kadunud Marist oma silmaga kuskil mujal Eestimaa paigas. Kõigist vihjetest hoolimata ei ole tüdrukut siiani leitud.