Põles vana kahekorruseline rohekaskollane paekivihoone. “Tossu tuli kõvasti, aga midagi väga erilist ei olnud.

Kui maja katus sisse vajus, siis lõi sealt suure tulepahvaka välja. See olevat olnud igavene uhke vaatepilt,” kirjeldas linna tuletõrje pressiesindaja Kirill Teiter. Kogu suits läks Sikupilli ja Kivimurru suunas ning täitis osa Laagna tee kanalist, muutes seal nähtavuse pealtnägijate sõnul nullilähedaseks.

Kuna põlemispind oli suur, kutsuti Lillekülast abiväge ala turvama. Kohal oli ka kiirabi ja politsei. Majal põlesid kaks korrust ja katus, seestpoolt oli tules kogu Vilmsi tänava poolne külg. Lillekülast tuli kaks kustutusautot ja kiirabi, Tondilt sõitsid kohale vabatahtlikud.

Teiteri sõnul võis kohapeal kuulda ka esimest oletust süütamise põhjuse kohta. “Mingid noored inimesed tulid autoga, tegid hoone ukse oma võtmega lahti, läksid sisse, tulid hetk hiljem välja ja sõitsid minema ning oligi kogu lugu. Maja hakkas põlema. Seda juttu räägiti kohapeal, kui usaldatav see on, seda ma muidugi ei tea,” nentis Teiter.

Hoone omanik teadmata

Kesklinna valitsusest ei osatud hoone kuuluvuse kohta midagi täpsemat öelda. “Tsehh kuulus varem Tekstiilile, kes on selle omanik praegu, seda ei tea,” märkis Kesklinna valitsuse rendipindade osakonna juhataja Marju Kübar.