Endiselt maja fassaadil ilutseva märgilise sildiga “Au tööle!” peaks haakuma ka uue (t)ööklubi kontseptsioon: päeval pakutakse võimalust korraldada klubi ruumides koolitusi, seminare või konverentse koos sinna juurde kuuluva toitlustusega.

Hoogne, pisut sovetlik kõla iseloomustab uue klubi tunnuslauset “Jõud rõõmu läbi!”. Aadam Kaarma disainitud logo mõjub usutavalt ja tekitab äratundmisrõõmu – peaaegu nagu vanalt Marati dressipluusilt! Sportlikult kõlab ka klubi ootesaali nimi Stardibaar ning isegi mõnevõrra ootamatult on ööklubi (sic!) mõelnud loodussõbraliku liikumisviisi harrastajatele, olles investeerinud jalgrattahoidjatesse.

Kirikuaknad ees

Klubi perenaise Jane Marksa sõnul pole nõukogulik nostalgia Marati (t)ööklubile siiski eesmärk omaette. “Meil on ikkagi tegu Euroopa retroga, see paistab lisaks muusikale silma ka sisekujunduses,” räägib Marksa. “Energilistele keskealistele pole viimase kümne aasta jooksul avatud ühtegi uut klubi. Meile meeldib mõelda, et oleme nn rahvaklubi, meie eesmärk pole pakkuda midagi peenelt elitaarset või glamuurset,” selgitab ta. Marksa lubab, et hinnaklassiks jääb keskmine turuhind.

Tööstusarhitektuuriga on sisekujundust püüdnud sobitada Pille Tael ja Eero Järviste stuudiost Loft. Kuna muinsuskaitselisi ettekirjutusi polnud, oli loomevabadus suur. Klubi kogupind on 700 m2, ruumi peaks jätkuma poolele tuhandele inimesele. “Tahtsime tekitada tingliku linnaruumi, kus oleks ka erisugused majad: meil on siin esindatud näiteks kontorimaja, suitsumaja – hiljem tulevad neile veel sellekohased sildid, ” räägib Tael. “Samal ajal soovisime luua kujundust, mis ei domineeriks ega suruks end peale,” ütleb ta.

1950-ndate stiilis diivanid mõjuvad klubi foonil diskreetselt. Kurioosse faktina tuleb märkida, et kirikuaknad, mida on sisekujunduses kasutatud, pärinevad Kaarli kirikust. “Need olid sattunud kokkuostu kaudu vanavarakauplusse, kust ma nad õnneliku juhuse tõttu leidsin,” valgustab Pille Tael ühe detaili sünnilugu.

Vanas Marati tööstushoones käib vilgas elu, lisaks Marati klubile tegutseb Ameerika stiilis pererestoran; möödunud nädalal avati piljardiklubi ning majas on leidnud koha veel hulganisti teisi ettevõtteid.