Eesti Päevalehele on viidatud, et Ligi soovis oma sõnavõtuga ennetada samateemalist arvamuslugu Isamaa ja Res Publica Liidu saadikult Tõnis Paltsilt. Kindel on aga see, et maksuvaba tulu teemat püüavad oma nimega siduda kõik parlamendierakonnad, kes selle muudatuse suhtes on harvaesinevalt üksmeelsed.

Idee on, arve pole

Kummalisel kombel ei ole Reformierakond seni öelnud, mis võiks olla maksuvaba miinimumi uus piir ja millal täpselt kõrgema piirini võiks jõuda. Intervjuus Eesti Päevalehele ütles Ligi, et see võiks juhtuda pärast 2015. aastat, mil tulumaksu määr on alandatud 20 protsendile. Reformierakonda kuuluv majanduskomisjoni liige Arto Aas aga viitas eile suhtlusportaalis Twitter, et ka Reformierakond sooviks maksuvaba määra tõsta juba 2014. aastal.

Kuigi ka IRL-il võttis hoo ülessaamine opositsioonist kauem aega, on nad olnud seni Reformierakonnast konkreetsemad. Kui kõrgele peaks tulumaksuvaba miinimumi piir lähiajal kerkima, ei ole IRL-gi avaldanud, aga vähemalt teatas erakonna esimees Urmas Reinsalu eile, et kui maksuvaba miinimumi tõsta, siis pigem varem – aastal 2014. Selge on, et IRL ja Reformierakond ei hakka esitama erinevat uut maksuvaba piiri.