Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald väljendas kahetsust, et ERM ja tema juhid ajavad segi toimetuse igapäevatöö ning reklaami- ja turundusosakonna tegevuse. „Käsitleme seda ERM-i poolse karistusoperatsioonina,” ütles Soonvald. „Neile ei meeldinud, et juhtisime tähelepanu ERM-i ebaprofessionaalsele köögihankele; nende reaktsioon sellele on reklaami- ja turunduslepingu lõpetamine,” nentis ta. Soonvald märkis, et ka Eesti Päevalehe eesmärk on siiski ERM-i edukas avamine ja pikk elujõud.

Soonvald: käsitleme seda ERM-i poolse karistusoperatsioonina.

Kaarel Tarand leidis, et reklaamiosakonna ning toimetuse töö ei tohiks olla seotud, kuid tarbija jaoks on lahus seisvad ajaleheosad siiski üks ja sama asi. „Info levib koos ja see kahju, mis mõlema üksuse koostöös tekib, seda me mõõdame tervikuna,” ütles Tarand.

Soonvaldi sõnul on Eesti Päevaleht alati valmis tunnistama seda, kui ajaleht eksib, liialdab või ülemäära üldistab. „Olen ka Kaarel Tarandile tunnistanud, et sõna „korruptsioonimuuseum” meie pealkirjas oli kujundina liiga tugev. Kõik muu on olnud hea ajakirjandus ülla eesmärgiga,” ütles Soonvald. „Meie kõigi huvides peaks olema kahemõtteliste riigihangete lõpetamine.”

Mõlema poole sõnul sündis otsus vastastikuste pretensioonideta. Samuti jätavad mõlemad õhku võimaluse jätkata koostööd tulevikus. „ERM teeb tulevikus kõigi meediaorganisatsioonidega koostööd,” sõnas Tarand.