Erna matka eesmärk on tutvustada Eesti loodust, maastikku ja keskkonda, propageerida Erna retke, näidata rahvavõistlusest osavõtjatele proffide võistlust ning propageerida tervisesporti. Matkale oodatakse kolme- kuni viieliikmelisi võistkondi, mille koosseisu peab kuuluma vähemalt üks täiskasvanu.

Erna matka pikkus on 50 kilomeetrit, mille jooksul tuleb osalejatel läbida kaheksa kontrollpunkti. Matka jooksul tuleb hakkama saada nii söögitegemisega metsatingimustes kui ka väljas ööbimisega.

Erna matk on ideaalne võimalus oma vastupidavuse ja metsatarkuste kontrollimiseks ning annab väikese ülevaate ka sellest, kes skaudid on ja millega nad tegelevad.

Matka start on avatud Kuusalu kooli juures homme hommikul kella 8-15. Matk toimub kahepäevasena, ööbimiskoht asub Voose lähedal. Start ööbimiskohast Kautlasse algab 11. augusti hommikul kell 5 ja finis^ Kautlas suletakse kell 7 hommikul.

Rahvusvahelise sõjalis-sportliku suunitlusega Erna retke avas kaitseväe juhataja kontradmiral Tarmo Kõuts eile hommikul Tallinnas Kaarli puiesteel. Üheksandat korda peetavast Erna retkest võtab tänavu osa 28 võistkonda, neist 12 välismaalt. Eestit esindavad kaitsevägi, kaitseliit, päästeamet, piirivalve, naiskodukaitse, reservohvitserid ja julgestuspolitsei.