ERNAl osalevad võistkonnad on täna pärastlõunaks läbinud viis kontrollpunkti, milledes tuli neil läbida takistusrada vastase tule all, ületada jõge, mineerida sild, sooritada lahingutehnika ja teadmiste test ning teha vigursõitu maasturiga.

Kokku on 11 kontrollpunkti. Võistluse pressiesindaja Urmas Reitelmann ütles Päevaleht Online´ile, et võistluse raskem osa on veel ees.

Võistluste uustulnukad, Tshehhi ja Portugal on jagavad hetke viimaseid positsioone. Võrdselt meestega jätkab maailma ühe raskeima sõjalis-sportliku võistluse trassil ka Eesti naiskodukaitse võistkond.

Täna öösel ootab võistkondi ees luureülesande täitmine, millele järgneb kohustuslik neljatunnine puhkepaus.

ERNA Retk 2007 osalejate seas väljalangejaid siiani pole, kõik võistknnad on trassil, küll on aga vahele jäetud üksikuid kontrollpunkte, mille eest võistluste reeglite järgi antakse karistuspunkte. Võistluste kohtunikud on sinikiivrid Taaniat, Norrast, Rootsist ja Soomest. ERNA peakohtunik on USA eriüksuste kol-ltn Mark E.
Bergeson. Võistlusi jälgivad kindrali auastmes vaatlejad Hiinast ja Norrast ning kolonelid Rootsist ja Rumeeniast.

ERNA Retke saab jälgida ka interneti teel. Retke kodulehel avalikustatakse meeskondade liikumise trajektoorid elektroonilisel kaardil. 

Kõik võistlusel osalevad rühmad on varustatud sigaretipakisuuruse seadmega RentKeeper, mis muudab osavõtjate asukoha ja liikumise interneti kaudu jälgitavaks.

Võistlus on pealtvaatajaile jägitav neljapäeval 9.augustil 14.20-22.10 kontrollpunktis INDIA Pahkla raketibaasis ja laupäeval, 11.augustil 06.00-12.00 finish Kautlas.

Reedel annab klubi "Frontline" Kautlas teatraliseeritud näidislahingu algusega kell 20.00. Enne seda saavad huvilised Kautla-Saare talu varemetes tutvuda II maailmasõjas erinevate vaenupoolte kasutuses olnud relvadega.
ERNA Retke 2007 võitja selgub laupäeva hommikul.