Teiseks tuli scoutspataljoni I võistkond ja kolmandale kohale KVÜÕA (Sõjakool). Võru naiskodukaitse võistkond tuli 29 võistkonna seas 23.kohale. Parim välisvõiskond oli Saksamaalt, kes platseerus 9. kohal.

Võistlus algas teisipäeval, 01.augustil dessandiga Salmistu randa. Erna retk 2006 hõlmas 2000 ruutkilomeetrit, võistlejail tuli läbida umbes 150 kilomeetrit ekstreemsel maastikul vaenlase vastutegevuse tingimustes. Erna
seltsi presidendi, kapten Meelis Rätsepa sõnul nõuab sellise raja läbimine mitte ainult füüsilist sitkust, vaid ka suurepärast stressitaluvust ja meeskonnavaimu.

Ligi viis päeva väldanud võistluse kestel katsusid 10 riigi 29 võistkonda jõudu laskmises, veetakistuse ületamises, haavatu transportimises, esmaabi andmises, ületati takistusribasid, täideti luure- ja orienteerumisülesandeid ja anti linnalahing.

Erna retke katkestasid Prantsusmaa ja Pärnu ÜJVP võistkonnad, kolmeliikmelisena jõudsid finišisse, kuid lõpetasid edukalt Võru naiskodukaitse, KL Valga maleva, Läti, Soome, Taani II võistkonnad. Võistlusreeglite rikkumise tõttu diskfalifitseeris Erna kohtunikekogu Tagalapataljoni võistkonna.

Erna retk 2006 korraldasid 450 inimest, võistkondade tugiisikuid oli 80, vastutegevuses osalesid scoutspataljoni ja KL mehed ja naised. Korraldajad annavad oma panuse vabatahtlikult ja ilma palgata, enamus oma vabast ajast.

Erna retke korraldatakse aastast 1993, et meenutada kuulsa eestlastest koosneva kaugluuregrupi võitlusteed okupeeritud Eestis 1941. aasta sõjasuvel. Erna retk kogub järjest enam populaarsust Eesti militaarringkondades ja kogu maailmas ning järgmisel aastal on retk veelgi raskem ja kestab päev kauem. Sarnaselt Erna retkele kogub järjest populaarsust Erna seltsi korraldatav talvine Utria dessant, millest on samuti saanud rahvusvaheline sõjalis-sportlik ettevõtmine. Johtuvalt Erna retke kasvavast populaarsusest tsiviilinimeste hulgas, tahab Erna selts
tuleval aastal korraldada ka tavainimestele mõeldud võistluse, mille tingimused pole küll võrreldavad päris Ernaga, kuid mis sisaldaksid elulähedasi osavust, vastupidavust ja head orienteerumisvõimet nõudvaid ülesandeid.