„Mis minusse puutub, siis tuleb leida lahendus, mis sobiks tööandjale ja perekonnale kõige paremini. Kindlasti ei tohi tekkida olukorda, kus Moskvasse jääb lihtsalt auk,” kommenteeris Paris ise oma otsust kolida koos lasteaiaealise lapse ja abikaasaga Eestisse tagasi.

Berliin on ikka küsimärk

Paris soovitab neile, kes tahavad Moskvas ajakirjanikutööd teha, palju avatud meelt. „Stereotüüpidega siia tulles pole raske leida neile kinnitust ja jääda seetõttu ilma hoopis laiemast pildist. Väike irooniatunnetus ei teeks paha – nii mõndagi krõbedat väljendit tuleb siin dekodeerida mitmel tasandil. Olen saanud taas kinnitust sellele, kui mitmepalgeline on Venemaa, ja isegi üllatunud, kui aktiivne mõttevahetus siin käib. Raskem pool on kõikjal ahistavad filmimis- ja muud piirangud ning kohutav liiklus,” lausus ta.

Esialgu pole kindel, kas tuleb juurde uusi korrespondendipunkte, kuigi ERR-il on plaanis edaspidi oma töötaja saata nii üle lahe soomlaste juurde kui ka Saksamaa pealinna. Helsingi ja Berliini korrespondendipunkti avamine on Allikmaa sõnul ERR-i arengukavas olnud alates 2010. aastast ja mitteametlikult omavahelistes juttudes veelgi varem. „Alati on nende plaanide juures seisnud märge „täitmise eelduseks on eelarvelise eraldise täiendav kate”. Lahtiseletatult tähendab see, et me ei suuda neid korrespondendipunkte avada olemasoleva toetuse juures,” ütles ta.