Tegemist on 29-aastase Tallinnas elava mehega, kes tuli 27. mail tagasi reisilt Ameerika Ühendriikidesse, teatas inspektsioon.
Reisilt saabumise päeva õhtul tõusis tal palavik, millega kaasnesid nohu, köha ja külmavärinad.
Reede hommikul (29. mai – toim.) pöördus patsient haiglasse, kus tal võeti gripi proov, mis korduvate laboriuuringute tulemusel osutus positiivseks.

Pärast laborianalüüside selgumist paigutati patsient haiglasse jälgimisele.

Tervisekaitseinspektsioon on teavitanud kõiki patsiendi lähedasi, kelledest osa on praegu haiglas uurimisel.
Teised peavad järgneva seitsme päeva jooksul jälgima oma tervist. Haigussümptomite ilmnemisel tuleb koheselt võtta ühendust arstiga.

Tervisekaitseinspektsioon soovitab jätkuvalt kõigil välisreisilt saabujatel, eriti neil, kes on külastanud riike, kus esineb gripiviiruse riigisisene levik, jälgida järgneva seitsme päeva jooksul oma tervist.
Kui peaks tõusma kõrge palavik (38° C ja enam), millega kaasnevad kas köha, nohu või liigese- ja lihasvalud, siis helistage koheselt perearstile, kellele tuleb kindlasti rääkida ka oma viimasest reisist.
Uue gripiviiruse sümptomid ei erine tavagripist. Gripiviiruseid saab eristada ainult laboris.

Tervisekaitseinspektsiooni nakkushaiguste laboris on aprilli lõpust tänaseni uuritud kokku 13 uue gripiviiruse A(H1N1) kahtlusega proovi, neist 12 varasemat proovi on olnud negatiivsed.

Uurimiseks saadetakse proovid haigussümptomitega inimestelt, kelle haigestumistele eelnes kas reis riikidesse, kus on kinnitatud gripiviiruse A(H1N1) uue tüübi haigusjuhud või oli neil kodanikel kokkupuuteid sellistest riikidest pärit inimestega.
A gripiviiruse subtüüp määratakse USA nakkushaiguste keskuse (CDC) poolt edastatud laborikiti gripiviiruse A/H1N1 uue tüve alusel.