„Mitte ainult ma ei teadnud, vaid ametlikult ei ole uurimisorganid pidanud vajalikuks mind informeeridagi,“ rääkis Reformierakonda kuuluv Kõo Päevaleht Online´ile.

Taastusravikeskuse nõukogu esimehe sõnul ei ole siiani olnud mingit põhjust kahtlustada, et midagi võiks Estonias lahti olla ning seda ei ole tal tegelikult ka praegu. Kõo arvates ei saa olla võimalik, et nii tõsised kahtlustused ei jõudnud kordagi nõukoguni.

Kõo kinnitas, et on mõningaste vahedega olnud Estonia nõukogus juba 2000. aastast, enne seda juhtinud üle kümne aasta sanatooriumi Tervis ja teab seetõttu taoliste ettevõtete tegevust ja majandamist väga hästi. „Oskan suisa tajuda, kui midagi peaks olema valesti, aga Estonias ma küll midagi sellist märganud ei ole,“ rääkis Kõo ning lisas, et Järvesalu juhtimise all on taastusravikeskus jõudsalt edasi arenenud ning hiljaaegu valmis ka kaks uut maja.

Opositsiooni kahtlustuste taga ebausaldusväärne poliitik

Just uue basseini- ja saunakompleksi ehitushange ongi aga Pärnus opositsioonis oleva Isamaa ja Res Publica Liidu liikme Raul Sarandi arvates peamine põhjus, miks Järvesalul praegu kriminaalsüüdistus kaelas on.

„Kui Sarandi oli võimul abilinnapeana ning temalt midagi küsiti, siis vastas ta alati, ma peast ei mäleta,“ meenutas Kõo. „Kui ta aga võimuvahetusega opositsiooni sattus, siis on väga informeeritud. See tekitab kahtlust, et tegemist ei ole ausa ja usaldusväärse inimesega.“

Kõo ei soostunud täna veel ütlema, mis võib Vello Järvesalu kinnipidamise taga tegelikult olla, kuigi möönis, et tal on selles suhtes oma arvamus. Ometigi loodab volikogu esimees südamest, et Estonia juhatuse liikmele süüdistust ei esitata ja temaga seotud kahtlustused ei vasta tõele.

Eile õhtul peeti taastusravikeskus Estonia juhatuse liige Vello Järvesalu 48 tunniks kinni, kahtlustatuna suures ulatuses ettevõtte vara omastamises. Prokuratuuri väitel ei tea nad veel summa tegelikku suurust, kuid ilmselt ulatub see vähemalt poole miljoni kroonini. Esialgu mehe vahistamist ei taotleta, mis tähendab, et ta pääseb homme õhtul taas vabadusse.