Pärnu Maakohus mõistis Järvesalu täna süüdi Estonia vara enda huvides kasutamises, teatas Pärnu maakohus. Kasutades ära võimu temale usaldatud võõra vara üle, kasutass Järvesalu korduvalt ettevõtte raha oma isiklike kulutuste eest tasumiseks. Kokku kulus selleks enam kui 51 000 krooni.

Lisaks esitas ta kahel korral äriühingule võltsitud arveid, millega tõendas koolitustel osalemist, ühel korral esitas pangale võltsitud palgatõendi ja ühel korral hoidis võltsitud töövõimetuslehe alusel kõrvale kaitseväe õppekogunemisest.

Veel süüdistati Järvesalu selles, et kihutas AS-ga Oma Ehitaja projektijuhti Raivo Fridolini toime panema omastamist ja kasutama ehitusettevõtte vara Järvesalu kasuks. 2007.-2008. aastal on AS Oma Ehitaja kuludesse kantud rohkem kui 783 000 krooni, millega väidetavalt ehitati Estonia SPA-d, kuid mis olid tegelikult seotud Vello Järvesalu naistuttavale kuuluva elamu ehitustöödega.

Järvesalu karistati liitkaristusena 125 päevamäära suuruse rahalise karistusega summas 154 500 krooni. Eelvangistuses viibitud kolm päeva vastab rahalise karistuse üheksale päevamäärale, seega kuulub Järvesalul ärakandmisele rahaline karistus 116 päevamäära summas 143 376 krooni. Menetluskuludena tuleb Järvesalul tasuda riigituludesse 17 863 krooni ning AS Taastusravikeskus Estoniale 36 690 krooni tsiviilhagi katteks. Kõik loetletud summad peavad olema tasutud hiljemalt 08.09.2011.

Samas kriminaalasjas kohtu all olnud Raivo Fridolini (s. 1956) osas kohaldati kriminaalmenetluse seadustikus ettenähtud võimalust kriminaalmenetluse lõpetamiseks oportuniteediga ning temale pandi kohustuseks maksta riigituludesse 35 000 krooni ning menetluskulu 8818 krooni tähtajaga 08.03.2011. Fridolini süüdistati selles, et olles AS Oma Ehitaja projektijuht, kasutas ta ettevõtte vara selleks volitusi omamata kolmandate isikute huvides, mis seisnes AS-le Oma Ehitaja esitatud arvete alusel vastavalt Järvesalu soovidele tema naistuttava eramu ehituseks kulunud ehitustööde ja -materjalide tasumises AS Oma Ehitaja vara eest rohkem kui 783 000 krooni suuruses summas.

AS Oma Ehitaja loobus tsiviilhagi menetlemisest kriminaalmenetluse raames.