Kuigi suvehooaeg toob tavaliselt lennuliinidele tihedama graafiku, paistab Estonian Air sel aastal minevat teist teed. Rahvusliku lennukompanii broneerimissüsteemist selgub, et kui praegu veel viib firma reisijaid Tallinnast Londonisse neljal päeval nädalas, siis aprillist jääb iganädalasi regulaarlende järele kaks.

Estonian Airi kommunikatsioonijuht Ilona Eskelinen ei kinnitanud muudatust ega lükanud seda ka ümber. „Praegune turuolukord nõuab meilt väga paindlikku ja hoolikalt analüüsitud tegutsemist. Lendude lisamine või kärpimine oleneb turul aset leidvatest trendidest,” ütles ta. Eskelineni andmeil peaks ettevõtte lennugraafik lõplikult paika saama lähipäevil.

easyJet talitab vastupidi

Estonian Airi konkurent Londoni liinil easyJet on samal ajal otsustanud suvist graafikut tihendada. Nii selgub nende kinnitatud lennuplaanist, et praegusele neljale reisile nädalas lisandub aprilli lõpust veel viieski, mai keskpaigast juuni lõpuni on lende kokku aga suisa kuus.

„Jah, eeloleval suvel on plaanis rohkem lende, sest turismi kõrghooaeg suurendab talvega võrreldes ka lendajate arvu,” sõnas easyJeti pressiesindaja Oliver Aust. Küsimusele, kas lennukompanii võiks suvel taasavada Tallinna-Berliini liini, mis möödunud sügisel suleti, vastas ta lühidalt, et uusi otselende easyJet Tallinnast esialgu käivitada ei kavatse.

Estonian Airi broneerimissüsteemi järgi jääb muude lendude arv suveks praegusega enam-vähem samale tasemele.