Reklaami koostanud reklaamifirma Idea juhatuse liikme Mark Eikneri sõnul on Tallinna ettevõtlusamet oma eeldustes lähtunud valedest asjaoludest.

“Keskerakonna sloogan ei ole “Igaühele”, nagu ettekirjutuses väidetud, vaid “Igaühe eest”. Need kaks on nii sisuliselt kui ka visuaalselt täiesti erinevad. AS-i Kohuke reklaamikampaania väljatöötamisel lähtusime rangelt reklaamiseaduse põhimõtetest,” teatas Eikner. “Meie andmetel on vähemalt osa välireklaamifirmasid otsustanud Tallinna ettevõtlusameti kohtusse kaevata ja nõuda ettekirjutuse tühistamist,” lisas ta. Justiitsminister Rein Lang nimetas kohukesereklaami eile seaduste üle irvitamiseks. “Reklaam, mis alavääristab õiguskuulekat käitumist või õigustab otseselt või kaudselt õiguserikkumist kui eesmärgi saavutamise vahendit, on reklaamiseaduse järgi kõlvatu ja ebaseaduslik,” teatas ta.

Politseiamet otsustas eile alustada K-kohukese ja Rahvaliidu rukkilille juhtumite asjus väärteomenetlust. Reklaame on selgelt poliitiliseks nimetanud ka õiguskantsler Allar Jõks. EPL.EE/BNS