Linnuvaatlusturism on säästva loodusturismi oluline osa ja Euroopas on miljoneid potentsiaalseid kliente, keda tasub Eestisse meelitada, vahendas ETV24 uudistesaadet "Aktuaalne kaamera".

Õige pea saavad sajad tuhanded erinevate Euroopa linnuajakirjade lugejad teada, millised on Eesti linnuvaatlusturismi võimalused, sest Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse toel veetsid linnuajakirjanikud Saksamaalt, Taanist ja Suurbritanniast Eesti looduses viis sisutihedat päeva.

"See on väga põnev maa, eriti linnuvaatluse jaoks. Meie meelest oli siin huvitav olla," rääkis ajakirja Vögel toimetaja Irmela Dörries. "Mina näiteks nägin mitut sellist linnuliiki, keda mul varem pole õnnestunud kohata."

Linnuvaatleja on enamasti teadlik ja nõudlik turist. Kui ta ikkagi soovib konkreetset linnuliiki näha, siis tuleb talle see ka korraldada. Muude tingimuste suhtes on linnuturist aga suhteliselt vähenõudlik.

"Linnuvaatlejad ei vaja kõrgeid hotelle või midagi sellist," kinnitas ajakirja Der Falke toimetaja Hans-Joachim Fünfstück.

Kui puutumatu ja vahelduv loodus ning liigirikkus on Eesti plussiks, siis ekspertide vähesus on miinuseks.

Linnuvaatlejad vajavad individuaalseid või väikestele gruppidele mõeldud reisipakette, mis tähendab et mõne haruldase liigi harjumused peavad teada olema, et teda vaadelda saaks.

Selliseid spetsialiste, kes tunneks hästi linde ja samas oskaks välismaalastega väga hästi ümber käia, Eestis aga palju ei ole.