Praktiliselt puudub info selle kohta, kas suvel toimub rockfestivale ka Eesti lähinaabrite lätlaste ja leedulaste juures. Peterburis on juulis tulemas üks festival, mille info jõuab internetti lähiajal.

Piletilevi juhataja Kristjan Tiik märkis, et viimastel aastatel on firma müünud pileteid Roskilde festivalile.

“See festival on küllaltki populaarne ja Roskildet saab nimetada püsikaubaks,” ütles Tiik. “Tavaliselt on eestlastel huvi ka Soomes toimuvate festivalide vastu ning soovi korral saab pileteid ka sinna.” Tiik märkis, et näiteks Rootsi festivalide vastu pole eestlased suurt huvi üles näidanud.

Kohalik kontserdipõud. Eestis esineb sel suvel välismaistest tippsolistidest vaid Joe Cocker. Rokkmuusika ja blues’i vanameistri Joe Cockeri kontsert toimub Tallinnas Vabaduse väljakul 18. juunil.

Rohkem pole praeguseks Eestis suuri kontserte välja kuulutatud.

Eelmisel aastal pakkus Piletilevi pääsmeid ka Ungaris toimuvale Pepsi Szigeti festivalile, kuid sel aastal on eestlaste huvi väiksem, ning kampaaniapakkumist ei korraldata.

Lisaraha eest saab pileti ükskõik kuhu. Tiik ütles, et kui kliendil on konkreetse festivali vastu huvi, siis on Piletilevi valmis uurima, kas vastava riigi piletilevitajalt on võimalik pääsmeid tellida.

“Ütleme kliendile ka seda, et kui ta on valmis maksma lisaraha pileti hankimiseks tehtava töö eest, siis me talle selle pileti ka hangime,” kinnitas Tiik. “Massilise huvi korral teeme seda muidugi oma riskiga. Erijuhuseid on olnud ja klient on oma tahtmise saanud.”

Aastaid väga heade ja kuulsate bändidega peibutanud Roskilde ei näita ka sellel aastal madalamat klassi. Lisaks Rammsteinile ja Slayerile tasub Roskilde festivalile minna ka Manowari, Travise, The Chemical Brothersi, Garbage’i, Pet Shop Boysi, Red Hot Chili Peppersi ja veel enam kui saja tuntud ja veidi vähem tuntud bändi pärast.

Roskilde festivalilt on välja kasvanud nii mõnedki üle maailma kuulsaks saanud bändid.

Faithless esineb nii Provinssirockil kui Bizarre festivalil Saksamaal. Kolmepäevasel Bizarre festivalil astuvad teiste seas üles ka The Chemical Brothers ja Korn.

Šveitsis Nyonis korraldatakse alates 1976. aastast festivali, mis kannab nime Pale`o. Sellel aastal peibutatakse publikut Pet Shop Boysi, The Cure’i, Zucchero, Supertrambi, Tarmaci ja veel mitmekümne artistiga.

The Cure Ungaris. Kuulsaimatest nimedest esinevad Ungaris toimuval Pepsi Szigeti festivalil Pulp, The Cure ja Him.

Iggy Popi, Vue, Yeah Yeah Yeahs`i, E-Type`i, Markoolio ja Motorhomesi austajad peavad juulis sõitma Rootsi Storsjöyrani festivalile.

Juunis näeb Rootsis Hultsfredi festivalil aga Suede`I, New Orderit, The Chemical Brothersit, Starsailorit.