Peale rüüdi hindasid eurooplased kaunimateks lauludeks sinirinna (Belgia) ja Meriski (Fääri Saared)

Samaaegselt rahvahääletusega valis Euroopa ornitoloogidest koosnev žürii välja oma favoriidi. Iga žüriisse kuuluv ornitoloogiaühing andis lindudele punkte sama süsteemi järgi nagu inimeste eurovisioonil 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12.

Ornitoloogide koostatud edetabeli tipus olevaks osutus Eestit esindav ööbik, teiseks jäi Küprost esindav mustpea-põõsalind, kelle illegaalne küttimine on Küprosel suur probleem.

Ühe kuu jooksul oli internetilehel ligi 400 000 külastust. Interneti lehe www.birdeurovision.ee sai kuulata 21 riigi poolt esitatud suleliste artistide laulu. Võistlusel osalesid 30 sek pikkused linnulaululindistused.

Konkursi korraldanud Eestimaa Looduse Fondi juhi Robert Oetjeni sõnul “ei ole meile nii tähtis see, kes on võitja, vaid on tähtis, et need linnud ja nende laulud oleksid meie kõrval ka saja ja tuhande aasta pärast.“

“Oluline on see, et kümned tuhanded eurooplased taasavastasid popmuusika artistide kõrval oma väikesed, kuid muusikaliselt andekad naabrid linnud. On vägagi tõenäoline, et suur osa internetilehe www.birdeurovision.org külastajatest õppis esimest korda eristama musträsta laulu ööbiku omast ning kuulis esimest korda elus rüüti,” usub Oetjen.

Korraldajate hinnangul on oluline ka see, et igaüks võis 21 erinevat linnulaulu kuulates veenduda, et ühe linnu eristamiseks teisest pole vaja treenitumat kõrva kui seda nõuab 24 Eurolaulu eristamine üksteisest.

Ja on täiesti kindel et näiteks Maltat esindanud atlantise tormilinnu lauluga ei suuda võistelda ükski Eurolaulu helilooja.

Võitjatele on auhinnaks Eesti keraamiku Urmas Puhkani keraamilised ja vilistavad savilinnud. Auhinnad lähevad võidulaulu esitanud sulelisi artiste esindavatele ornitoloogiaühingutele. Islandi auhinna võtab vastu Islandi aukonsul Eestis Jaak Oja.

Linnueurovisiooni korraldamise eesmärgiks on suunata Eesti ja Euroopa avalikkuse tähelepanu meie kõrval elavatele lindudele ning nende kaitse vajadusele.

Eesti on Euroopas tähtis rändlindude peatuspaik. Siit rändab igal kevadel ja sügisel läbi ligi 10 miljonit rändlindu, mitu korda rohkem Eestit külastavate turistide arvust.

Eesti Post andis välja eripostkaardi, mis kujutab kõiki 21 linnueurovisioonil osalevat lindu ja mille ostes on postimaks tasutud kõikidesse maailma riikidesse.

Linnueurovisiooni läbiviimine läks maksma ligikaudu 200000 krooni. Linnueurovisiooni interneti lehte www.birdeurovision.org külastati 400000 korral ja kokku anti erinevate lindude poolt punkte 30,000 korral.

Ürituse korraldajad tänavad toetuse eest ETVd, Eesti Posti, Tallinna Loomaaeda ja kõiki osalenud ornitoloogiaühinguid 20 Euroopa riigist.

Linnueurovisiooni interneti leht jääb jätkuvalt avatuks ja seal saab jälgida valge-toonekure pere tegemisi Matsalu looduskaitsealal ning kuulata linnueurovisioonil osalenud linde.

Linnueurovisiooni korraldasid Eestimaa Looduse Fond, Eesti Ornitoloogiaühing ja telekommunikatsioonifirma TELE 2.