"Europoli analüüsid näitavad, et Euroopas tegutsevad terroristide toetajad on mitmel puhul toetatud läbi kohalike kuritegelike struktuuride. Seal hulgas läbi traditsioonilist tänavakuritegevust kontrollivate organiseeritud kuritegelike struktuuride," kommenteeris Tabur. "Keskkriminaalpolitsei ei saa välistada, et ka Eesti kurjategijate kasutuses olevaid rahalisi vahendeid ei kasutata lähitulevikus mõne terroristliku akti ettevalmistamiseks kuskil maailma otsas. Seetõttu oleme ka Eestis omalt poolt üha enam panustanud rahapesu vastase võitluse tõhustamisse ning kurjategijate tulude kärpimisse,“ rääkis Tabur.

Europoli halduskogu kiitis oma korralisel kokkusaamisel heaks Suurbritannia Euroopa Liidu eesistumise perioodi prioriteedid. Aasta lõpuni jätkab Europol prioriteetsena tööd organiseeritud kuritegevuse, illegaalse immigratsiooni ning terrorismi tõkestamisel. Samuti pannakse eelnimetatud teemadel enam rõhku koostööle EL mittekuuluvate subjektidega, nagu näiteks USA ja Kanadaga.

Europoli eesmärk on EL-i liikmesriikide kuritegevusevastase tegevuse edendamine ning kuritegevuse analüüsimine ja uurimismeetodite ühtlustamine liikmesriikides. Euroopa Liidu liikmesriigid teevad Europoli vahendusel reaalset koostööd raskete rahvusvahelise kuritegevusega võitlemiseks.