Vähemalt 28 protsenti Euroopa Liidu täiskasvanutest räägib kaht võõrkeelt, teatas Eurostat.
Eestis valdab kaht võõrkeelt 56 protsenti täiskasvanutest, Lätis 55 ja Leedus 66 protsenti. Selle näitajaga on kõik Balti riigid Euroopa Liidus kuue parema riigi seas.
Kooliõpilaste keeleoskuse osas on kõige parem tulemus Soomes, Hollandis, Tšehhis ja Luksemburgis, kus kõik gümnaasiumis õppivad õpilased oskavad vähemalt kaht võõrkeelt. Eestis oskab kahte võõrkeelt 97 protsenti keskharidust omandavatest õpilastest.
Kreekas õppis 92 protsenti õpilastest vähemalt üht võõrkeelt. Kuus protsenti Euroopa Liidu keskharidust omandavatest õpilastest ei õppinud ühtki võõrkeelt. Nii ei õpi 51 protsenti Briti ja 19 protsenti Iiri kooliõpilastest ühtki võõrkeelt.
Samas on mõlemas riigis levinuimaks õpitavaks võõrkeeleks prantsuse keel, kui teistes Euroliidu riikides on selleks inglise keel. Erandiks on ka Luksemburg, kus inglise, saksa ja prantsuse keelt õpib võrdselt ühepalju õpilasi.
Täiskasvanud valdavad kõige vähem võõrkeeli Ungaris, kus 75 protsenti täiskasvanutest ei räägi ühtki võõrkeelt. Portugalis ei räägi ühtki võõrkeelt 51 ja Hispaanias 47 protsenti täiskasvanutest.
26. septembril tähistatakse Euroopa keelte päeva.