Berliini saatkonnas toimub eurovisiooni otseülekande ühisvaatamine suurelt ekraanilt, lisaks korraldatakse auhindadega ennustusvõistlus ja viktoriin. Kohale on kutsutud 50 lähimat ning parimat kolleegi oma kaaslaste ja lastega nii teistest saatkondadest kui ka välisministeeriumist ning mõned kohalikud eestlased.

DUBLIN

Eesti saatkond Dublinis korraldab laupäeval stiilipeo "Eurovisioon läbi aegade". Toimumiskohaks on kohalik iiri pubi, kus on võimalik sündmust ka televisiooni vahendusel jälgida. Kutsutud on eesti sõbrad, diplomaadid, Iiri välisministeeriumi kolleegid ja kohalikud eestlased.

HELSINGI

Helsingi saatkond korraldab diplomaatilisele korpusele ja eesti sõpradele noortepärase kontserdivaatamise suurelt ekraanilt. Toimub ka ennustusvõistlus. Üritusel osaleb 100-150 inimest.

LONDON

Londoni saatkond korraldab Eesti Majas meelelahutusliku "seminari", kus arutatakse Eestiga seotud küsimusi ning vaadatakse suurelt ekraanilt eurovisiooni otseülekannet. Kutsutud on Briti kolleegid - riigiametnikud, äripartnerid ja kolleegid teistest saatkondadest ning kohalikud eestlased - ca 100 inimest. Üritus toimub koostöös Londoni Eesti Seltsiga, EAS esindusega ja Soome saatkonnaga.

MADRIID

Madriidi Diplomaatide Klubi korraldab laupäeva õhtul eurovisiooni toimumise ajal koosviibimise, kuhu on infot jagama palutud ka Eesti saatkonna esindajad. Maitstakse Saku õlut ja Kataloonias Penedési veinitehases valminud spetsiaalset eurovisiooni vahuveini.

MINSK

Minskis toimus nädal enne eurovisiooni lõppkontserti ajakirjanikele ja kultuuritegelastele eurovisiooniõhtu, kus saali paigaldati ekraan, millelt näidati eurovisiooni laulude videoid ning pakuti eesti päritolu jooke ja suupisteid.

NEW YORK

Eesti peakonsulaat New Yorgis toetab New Yorgi Eesti Majas Eesti Haridusseltsi korraldatavat eurovisiooni üritust. Kutsutud on erinevate Euroopa riikide diplomaadid ja kohalikud eestlased. Vaadatakse interneti vahendusel eurovisiooni lauluvõistluse otseülekannet, pakutakse eesti toite, korraldatakse eurovisiooni-teemaline viktoriin ja ennustusvõistlus. Näidatakse ka vastset Eesti brändi videot.

PEKING

Pekingi saatkonnas toimub täna, 24. mai õhtul Eestit ja eurovisiooni tutvustav kultuuriüritus. Vaadatakse videost eurovisiooni laule, tehakse ennustusvõistlus ning tutvustatakse Eestit.

VIIN

Viinis toimub laupäeval Eestile pühendatud üritus "Internet-Champion, 300 Bären, Hauaööõudused - Was Sie schon immer über Estland wissen wollten..." ("Internetiliider, 300 karu, hauaööõudused - ja kõik muu, mis te juba ammu Eesti kohta teada olete tahtnud...") Programmis on paneelarutelu, millel osalevad Kirjanike Liidu esimees Mati Sirkel, kirjanik Maimu Berg, Pedagoogilise Ülikooli õppejõud Heli Mattisen ja Salzburgi ülikooli õppejõud Josef Aussermair. Seejärel sisustavad kirjandust ja muusikat tutvustavat programmi Maimu Berg ja tenor Juhan Tralla, kes on Annely Peebo kolleeg Viini Volksoperis. Jagatakse Eestit tutvustavaid trükiseid, näidatakse slaidiprogrammi jne. Ürituse korraldavad Eesti Instituut, Eesti saatkond Austrias ja Euroopa Liidu laienemist toetav organisatsioon WIR SIND EUROPA , ajendiks eurovisiooni lauluvõistlus Tallinnas.

VILNIUS

Saatkond Vilniuses korraldab eurovisiooni otseülekande vaatamise, millele on kutsutud diplomaatiline korpus, kohalikud kultuuritegelased, muusikud, televisiooniga seotud inimesed, ajakirjanikud jne. Kokku kuni 100 inimest. Plaanis on ka ennustusvõistlus.

Teistes saatkondades (Ateenas, Kopenhaagenis, Varssavis, Riias jm.) toimuvad eurovisiooni-teemalised üritused 24. või 25.mail ülekande ajal. Keskmiselt on üritustele kutsutud sadakond inimest - häid kolleege, diplomaate, eesti sõpru; pakutakse eesti jooke ja suupisteid, vaadatakse suurelt ekraanilt ülekannet, korraldatakse ennustusvõistlusi, jagatakse auhindu. (Auhindade osas teeb välisministeerium koostööd Kalevi, Liviko ja Maratiga, kes eraldasid saatkondadele eurovisiooni sümboolikaga tooteid).