Kevadel alanud suurem möll ja elanike kõrgendatud nõudlus passide järele on suve keskpaigaks veidi vaibunud ning metsik töötempo Kultuuriväärtuste ametis asendunud veidi rahulikumate meeleoludega.

##Lankots kinnitas, et väga paljud kevadel alustatud asjad on juba töösse läinud ning selleks suveks planeeritud 100 passi on juba välja antud. “Sügise lõpuks teeme vast selle numbri isegi topelt täis,” oli ta optimistlikult meelestatud. “Praeguseks oleme kahe aasta peale kokku saanud 201 taotlust passi saamiseks ja tundub, et neid tuleb veel.” Kahe aasta peale kokku on valminud ja majaomanikele kätte antud 150 passi.

Epp Lankots märkis veel, et taotlused passide saamiseks käivad tavaliselt lainetena. “Enamasti saabub suurem laviin siis, kui me järjekordse kampaania puhuks linnaosades otsepostituse korraldame,” ütles ta.

Kassisabas renoveeritakse 20 ust. Aasta kokkuvõtteid hakatakse tegema hilissügisel. “Vast kusagil talve hakuks saame tublimad välja selgitatud ja selle aasta lõpus või järgmise alguses anname neile ka preemiad,” kommenteeris Lankots.

Seda, kui paljud elanikud eilse seisuga soodushinnaga värvi välja ostnud on ning fassaadid üle värvida jõudnud, Lankots praegu öelda ei osanud.

“Sel suvel Kassisaba elamurajooni planeeritud 20 maja välisukse renoveerimine algas alles sel nädalal. “Praegu saime alles esimese ukse töösse võetud, kuigi uste passid olid valmis juba maikuus. Olemasolevad restauraatorid on lihtsalt suvel kõik väga hõivatud, sellest hoolimata tuleme oma planeeritud 20 uksega aasta lõpuks ikkagi toime,” oli Lankots siiski optimistlik.