Sarja avalöögiks on 25. juunil ettekandmisele tulev "Phèdre", mille nimiosas on Oscari-laureaat Helen Mirren.

"Meil on hea meel pakkuda Eesti kultuurilembelisele publikule uut avastamisrõõmu ning veelgi lähendada erinevaid kunstivorme, olgu nendeks siis filmi- ja teatrikunst või üliedukaks osutunud ooperiülekanded kinolinal," rääkis Forum Cinemas linastusjuht Rein Palosaar.

"Phèdre" on mainekas draama, mille teksti autoriks on Jean Racine ning lavastajaks Nicholas Hytner. Etendus räägib loo Ateena kuninganna Phèdrest, kes usub, et tema abikaasa, kuningas Theseus on surnud ega naase enam eales kodumaale. Kui naise üle võtab võimust kontrollimatu kirg oma noore kasupoja vastu, peab Phèdre silmitsi seisma oma tumedaimate ihadega ning siseneb seeläbi luupainajatest tulvil maailma. Kui ühel päeval aga Theseus elusa ja tervena koju naaseb, kardab Phèdre oma suure saladuse ilmsikstulekut ning süüdistab oma kasupoega vägistamises. Sellel valesüüdistusel on väga ettearvamatud ja traagilised tagajärjed.

Pilootetendus linastub Tallinnas Coca-Cola Plazas, Tartus kinos Ekraan ning Narvas Forum Cinemas Astris. Teatritükk on inglisekeelne ja ilma eestikeelse tõlketa.