Tallinna linnavalitsuse hoones olevas hääletuspunktis käis eile umbes 350 inimest, kuid jaoskonna esimehe Sven Põierpaasi sõnul on tänase päeva jooksul juba rohkem rahvast kohal käinud.

Tema hinnangul võib tänase suurema hääletajate arvu põhjendada sellega, et eile oli Tallinnas sedavõrd kehv ilm.

Linnavalitsuse hoonesse sisse seatud valimisjaoskonna komisjoni liige Maire Joost nentis samuti, et rahvast on täna käinud võrdlemisi palju, kuid võrreldes varasemate aegadega tundub tänavu olevat nende inimeste osakaal suurem, kes annavad oma hääle interneti teel.

Liivalaia gümnaasiumis asuvas valimisjaoskonnas valitses pisut rahulikum õhkkond ning lisaks neljale komisjoniliikmele ühtegi hääletajat näha polnud.

Hoonesse sisse astudes võttis hääletajat vastu kooli vahetunnile omane õpilaste lärm, mis kostus ka ruumi, kuhu olid üles seatud valimiskabiinid.

Komisjoni liiget Mari Leibenau leidis, et see ei sega komisjoni tööd karvavõrdki.

„Ongi lõbusam, et koolilapsed siin lähedal on,“ jätkas ta.

Liivalaia valimisjaoskonna liikmete sõnul on täna pärastlõunaks oma hääle andnud juba rohkem inimesi kui eile terve päeva jooksul. Eile käis seal valimas 44 inimest.

Kadrioru Saksa Gümnaasiumis asuv valimisjaoskond oli sisse seatud kooli aula kõrval asuvas ruumis. Kui me fotograafiga hääletuskabiinide juurde jõudsime kostus kõrvalruumist valju laste laulu, mida saatis pisut häälest ära klaver.

Kuigi Kadrioru koolis õnnestus näha vaid ühte hääletajat, kinnitas sealne valimiskomisjon, et täna on hääletajatega lugu parem kui eile, mil valimas käis paarikümne inimese ringis.

Üheski kolmes meie poolt külastatud valimispunktis polnud näha mingeid märke selle kohta, et keegi oleks üritanud teha valimispropagandat ning kutsunud üles andma häält mõne konkreetse partei või kandidaadi poolt.

Kõikide eelmainitud komisjonide liikmed kinnitasid, et ei eile ega ka täna pole nemad selliste plaanidega parteiaktiviste jaoskondade ümber luusimas näinud.