Kui arvestada, et üks Peipsiääre pere saab oma vagudelt 500 kilo sibula ringis, ootab mahamüümist kümneid kui mitte sadu tonne kuulsaid vitamiinipomme.

Paraku pole Peipsiääre vanausulised, sibulakultuuri au sees hoidnud memmed - taadid sugugi mitte turundusgeeniused. Nii loodetakse peamiselt vaid möödasõitjatele, pea iga teise talu väravas on ootamas sibulalaadung, nagu juba öeldud, sajandi suurim.

Hea Rakvere sõber Raivo leidis juba aastate eest Peipsi äärest memmekese, kelle sibulat ta igal aastal ostmas käib. Nii maitse pärast, aga ka patriotismist, et säilitada üht Eestimaa unikaalset traditsiooni ja eripära.

Nüüd kutsungi üles kõiki Eesti Päevalehe lugejaid, leidke tee Peipsi äärde, ostke sibulat enesele, sõpradele, tuttavatele. Levitage seda lugu ja teadet sotsiaalmeedias ja suusõnaliselt ning andke teada ka oma sibulapäästmise aktsiooni tulemustest kirjutades näiteks minu meilile: rein.sikk@epl.ee

Ehk öeldes Peipsiääre vallavanema Niina Baranina sõnadega: „Eesti on Kreekat küll aidanud, äkki peaks mõtlema oma ääremaadele.“