Nõmme heakorra seltsi, Nõmme linnaosa valitsuse ja Nõmme muuseumi korraldatud Nõmme linna rajaja Nikolai von Glehni ausamba ideekavandi konkursi võitis Aivar Simson ja Kalev Lepiku võistlustöö märgusõnaga „Sada“, teatas linnaosa.

Žürii tööd juhtis arhitektide liidu esimees Ike Volkov, kelle arvates oli konkurss kõrgetasemeline. „Enamasti oli tabatud Glehni isikupära. Võidutöö oli vaimukas, väga hästi modelleeritud ning tabas Glehni olemust ja iseloomu,“ kommenteeris Volkov konkursi taset ja lisas, et kuju asukoht vajab veel veidi kohendamist.

Nõmme linnaosa vanema Rainer Vakra sõnul on Nikolai von Glehni ausamba ideekavandi konkursi auhinnafond 70 000 krooni.

„Esikoht saab preemiaks 25 000 krooni, äramärgitud tööde autorid saavad 15 000 krooni. Aastaid tagasi sündinud ideest on jõutud tänaseks päevaks ideekavandi valmimiseni. Suur töö unistuse reaalsuseks muutumiseni on alles ees, selleks on nüüd vaja piisavaid materiaalseid vahendeid,“ lisas ta.

Lisaks võidutööle märgiti ära veel Mati Karmini ja Tiit Trummali töö „Ajakong“, Hannes Starkopfi ja Tõnu Laigu „Von“ ning Tõnu Maarandi ja Mart Kadariku „Rajaja“.

Kõiki konkursile laekunud töid saab näha kuni aprilli lõpuni Nõmme muuseumis, Jaama tn 18.