Regio juhataja Teet Jagomäe kinnitusel toimusid eile ja jätkuvad täna Regio töötajatele Google Streetview’ rakendusega autodega sõitmise koolitused. Kuidas täpselt autode tehnika toimib, eelistas Jagomägi saladuseks jätta, kuid märkis siiski, et ümbruse pildistamise ja auto juhtimisega saab hakkama üks inimene. Rooli taga on kokku kaheksa Regio töötajat, kellest osa läheb hiljem tänavapilti salvestama ka Leetu.

Rakendust katsetatakse selle aasta lõpuni, kuid Google’i jaoks veel salvestama ei hakata. „Praegu on väljas väga porine – ei tahaks, et Eestit jääkski poripilt tutvustama,” märkis Jagomägi. „Tahaks ikka ilusamat ilma.” Fotokaamerad võiks tema sõnul sisse lülitada alles suvel.

Kui katsetused osutuvad edukaks, võib tulevikus sellist materjali Eesti kohta kasutama hakata ka Google Streetview’ rakendus. Streetview hägustab kõigi piltidele jäänud inimeste näod ja autode numbrimärgid. Pärast piltide avaldamist on Google Streetview’s kõigil võimalus esitada taotlus oma valduste Streetview’st kustutamiseks.

Tegemist on piiratud mahus katsetöödega, sõidetakse peamiselt põhimaanteedel, linnade keskosades ja suurematel tänavatel. Hoidutakse eramute piirkondadest ja kindlasti ei siseneta erateedele.

Küll aga võivad kõik turismiobjektidega seotud ettevõtjaid, asutused ja kohalikud omavalitsused soovi korral saata kutseid Streetview’ piltide tegemiseks juba praegu. See on Regio teatel suurepärane vahend turistidele sihtkohtade tutvustamiseks, eriti välisturiste silmas pidades.