Nebokati isa Arvo tegutseb hulgifirmas, mis tegeleb puidu veoga Venemaalt Euroopasse. Ekspressi intervjueeritud kahe noormehe sõnul teenis Arvo Nebokat raha ebaseaduslikult ja seifis, kust Reimo raha varastas, oli miljoneid rohkem kui üks.

Kahe Kivirandi sõbra sõnul väitis rahamees neile, et raha annab talle ahastuses olev haige isa ning see oli ainus versioon, mida sõbrad uskusid.

Poisid käisid ööklubides, sõitsid taksodega ja käisid Haapsalust Tallinnas McDonaldsi restoranis söömas. Kert Kivirand ostis omale sõprade sõnul ka kaks autot, kuigi lube tal ei olnud. Politseile vahele jäädes andis ta 5000 krooni altkäemaksu. Lisaks ostis Kivirand omale 10 000 krooni eest passi.

Sõprade sõnul kulutas Kivirand väljapressitud raha mõttetult, näiteks ostis ta Haapsalu linnapeale Urmas Suklesele kuuluvasse Fra Mare tervisekeskusesse muusika puudumise tõttu muusikakeskuse.

Kivirandi vanemad ei teadnud poja tegevusest midagi, väitsid sõbrad. "Et nad midagi ei märkaks, võttis ta kojuminekuks Armani riided seljast ja jättis jalga ainult Hugo Bossi bokserid. Ühe korra leidis ema Kerdi suitsupakist 15 000 krooni. Kert rääkis emale augu pähe, et see pole tema oma, ja nii ta läks," selgitas üks intervjueeritu - Egert (nimi muudetud) - Eesti Ekspressile.