Haapsalu ärimees Arne Taal ei loobu Haapsalu–Riisipere 52 kilomeetri pikkusest raudteelõigust, sest leidis uusi toetajaid. Raudteelõigu ostusumma 52 000 krooni tasus Arne Taali firma OÜ Taavi juba detsembris, kuid seejärel teatas Taal, et ei ole saanud nõutud investeeringutele garantiid ning loobub raudteest.

”Olen leidnud uusi moraalseid toetajaid Läänemaa ettevõtjate hulgas ning tuleval nädalal peaksin saama allkirja investeeringugarantiile,” ütles Taal. Sel aastal peab Taal paigutama oma raudteesse 180 000 krooni ning sama palju ka kahel järgmisel aastal.

”Eks see raha raudtee remondiks kulu,” ütles Taal investeerigu kohta.

Seniselt omanikult Eesti Raudteelt on esimesel eraraudtee omanikul tee veel üle võtmata, kuid Taal loodab märtsikuus selle täieõiguslikuks omanikuks saada.

Taali on algusest peale toetanud Lääne maavalitsus.

”Kui Haapsalu–Riisipere lõik oleks jäetud Eesti Raudtee koosseisu, siis toetanuksime seda kava,” ütles Lääne maavalitsuse oskaonnajuhataja Harri Ermann. ”Antud juhul on aga Taal parim variant, sest ta on Läänemaa mees ning ka ise vedajana raudtee säilimisest huvitatud. Me ei tea ju, kes võiks olla keegi teine, kui erastamisprotsess uuesti algaks,” selgitas Ermann.

Teistelt kaubavedajailt kuuldud info põhjal loodab Taal, et kaubaveo mõõnapunkt on möödas ja veomaht hakkab kasvama. ”Möödunud aastaga veeti sel lõigul 860 vagunit, seejuures Edelaraudtee veab päevas sama palju,” võrdles Taal.

Ermanni sõnul ei näe ta raudteelõigul tulevikku, kui kaubavedu ei tõuse. ”Kui kaupa nii ühte kui teistpidi rohkem tulema hakkab, saab ka raudtee remondiks raha taotleda,” ütles Ermann.