Volikogus üles seatud kahest kandidaadist sai Mihkel Mutt 11 ning vastaskandidaat Kalju Aigro (Reformierakond) kaheksa häält.

Isamaaliidu ja Res Publicaga ühes koalitsioonis olev Keskerakond oma kandidaati üles ei seadnud. Keskerakonna Läänemaa piirkonna juht, volikogu õiguskomisjoni esimees Jaanus Karilaid ütles, et kolmepoolse koalitsioonileppe kohaselt selgus valijamehe kandidaadi esitamise õigus liisuheitmise teel. Liisk langes Isamaaliidule ja Res Publicale ning Keskerakond aktsepteerib seda.
Hääletamisel sai Kalju Aigro niisama palju hääli, kui oli volikogu istungil Reformierakonna fraktsiooni liikmeid. Mihkel Mutile antud hääled andsid kokku volikogu istungil olnud Keskerakonna, Isamaaliidu ja Res Publica liikmete arvu, kirjutab Lääne Elu.

Mutt pole ühegi partei liige, kuid kuulub Haapsalu linnavolikogu Isamaaliidu fraktsiooni.


Oma valikut presidendikandidaadi suhtes pole Mutt seni avaldanud. “See on salajane hääletamine ning mulle on sügavalt võõras, kui kõik inimesed otsekohe oma valiku välja kaagutavad,” ütles Mihkel Mutt Eesti Päevaleht Online’le.


Mutt lisas ka, et ei saa aru, mis truudust tahavad oma valiku avalikustanud valijamehed tõestada. “Tuleb valida need, kes on pälvinud kohalike inimeste lugupidamise ning südametunnistuse järgi hääletada.”