Näiteks pole praegu apteekides saada just seda ravimit, mille järgi on toimeainet trimetasidiini sisaldavatele ravimitele soodustus kehtestatud. Selle toimeainega ravimit kasutatakse rinnaangiini puhul. Piirhind on ravimil 7,88 eurot, ent mõnes apteegis müüakse sama toimeainega ravimeid pea poole kallimalt ehk 16,2 euroga.

Ravimite soodustuse määramiseks kasutab sotsiaalministeerium piirhinnasüsteemi. Sisuliselt toimib see nii, et konkreetse toimeainega ravimitele kehtestatakse soodustust neli korda aastas. Soodustuse suuruse, mille eest tasub haigekassa, määrab odavuselt teine ravim.

Iga uus odavam ravim, mille järgi piirhind kehtestatakse, vähendab seni kehtinud soodustust. See tähendab, et seni tarbitud rohud lähevad ostja jaoks kallimaks. Ideaalis peaks seni tarbitud rohu asendama uus ja odavam, ent tihtipeale ei jõua see apteegilettidele. Seda juhtus mullu lausa 78 korral. Praegu ei leia lettidelt pea kahtekümmet piirhinna alust ravimit, millest enamikule on küll samaväärne konkurent olemas.