Juba nädala algusest saadik oleme siin üritanud haigusega võidu õppetööd korraldada, rääkis direktor Sakalale. "Teisipäeval ja kolmapäeval tuli juba varem haigestunud lapsi kooli tagasi, neljapäeval tekkis aga uus haigusepuhang."

Seda, kas õppetöö paus ka tulevasse nädalasse venib, otsustavad juhid koos kooliarstiga esmaspäeval.

Klassid jäid tühjaks eile ka Viljandi Paalalinna gümnaasiumis, kust neljapäeval oli haiguse tõttu puudunud kolmandik õpilasi.

Otsustasime kooli üheks päevaks sulgeda, et hoiduda haiguslaine suurenemisest, rääkis Paalalinna gümnaasiumi direktor Vello Unt. Loodame, et selle kolme päevaga jõuavad lapsed paraneda, lisas ta.

Undi sõnul puudus neljapäeva hommikul kooli 1140st õpilasest 350. Mõnes klassis oli olukord eriti hull: näiteks VI-c klassis olid haiged 26 last 34st.

Rohkem on meil haigestunuid keskastme ja gümnaasiumiosa klassides, rääkis Vello Unt. Algklassilastest on Paalalinna koolis tõbiseid 27 protsenti.

Direktor ütles, et kui tundidest on nii palju puudujaid, ei saa õppeaineid tõsiselt edasi võtta. "Ja sellega, kui haiguslaine niimoodi ikka edasi venib, kaotame hoopis rohkem kui ühe päeva tundide ärajätmisega," lisas ta. Undi sõnul on haigusevimm sees ka kümmekonnal õpetajal, keda ta samuti kooli tulla ei lubanud.

Paalalinna gümnaasium on Viljandis praegu siiski ainuke õppeasutus, mis oma uksed üheks päevaks sulgeda on otsustanud. Gripipuhangu tõttu on koolid suletud ka Valgas, Rakveres ning mitmes Pärnumaa vallas.

Võru Kreutzwaldi gümnaasiumi kolmes viiendas klassis on õppetöö peatatud. Lisaks on ajutiselt kinni pandud teine, kuues ja seitsmes klass. Õppealajuhataja Eha Tammo sõnul puudus eile koolist üle neljasaja õpilase, mis on kolmandik õppurite koguarvust.

Kooli velskri Reet Tiksi sõnul on tegu A- ja B-tüüpi paragripiga. See viirus toob kaasa kõrge palaviku, temperatuur võib ulatuda kuni 38,5 kraadini, märkis Tiks.

Võru 1. põhikoolis haigestub iga päevaga üha rohkem õpilasi. Paistab,et gripilaine hakkab meile kohale tulema, nentis õpetaja Linda Liiver. Päris kinni kooli ehk veel ei panda, avaldas ta lootust.

Veebruari esimesel nädalal diagnoosisid arstid Eestis ligi 2000 viirusjuhtu rohkem kui jaanuari viimasel nädalal.