Tallinna halduskohus otsustab Sakala keskuse ehitusloa peatamise küsimuse hiljemalt homme hommikul kella kümneks, teatas Jaanika Topkin, Tallinna ringkonnakohtu ja Tallinna halduskohtu pressiesindaja.

TV3-e Seitsmeste uudiste andmetel on hoone arendaja asunud keskuse ümber paigaldama traataeda.

Eesti arhitektide liit esitas täna pärastlõunal Tallinna halduskohtule kaebuse Sakala keskuse lammutusloa õigusvastasuse tuvastamiseks ja selle tühistamiseks. Samuti taotleb liit kohest esialgset õiguskaitset, et peatada luba vaidluse ajaks. 

Sakala keskuse toetuseks antud üle 4600 allkirjast ning mitme erialaliidu vastuseisust hoolimata lubas Sakala arendaja, AS Uus Sakala,  juba homme keskust lammutama hakata ning plaanib hoone paari kuuga maatasa teha.

AS-i Uus Sakala juhatuse esimees Ilmar Kompus kinnitas, et reedel algav lammutamine tähendab esialgu sisetöid ning koppa hoone seintesse niipea ei lööda.

Kompus põhjendas soovi kahe nädala eest linnalt saadud lammutusluba kohe käiku lasta vajadusega täita lepingukohustusi. Ta lisas, et vastuseis hoone lammutamisele on emotsionaalne, sest kõigis vajalikes instantsides on lammutamine kooskõlastatud. Lammutamise peatamist avalikkuse surve tõttu Kompus tõenäoliseks ei pea.