Rahandusministeeriumile saatsid õigeaegselt ehk neljapäeva õhtul kella 17.00 oma kärpimisettepanekud 2008. aasta eelarvest kaheksa valitsusasutust: riigikantselei, justiits-, keskkonna-, põllumajandus-, rahandus-, sotsiaal- ning välisministeerium, samuti siseministeeriumi julgeolekuvaldkond.

Täna hommikuse seisuga on lisandunud veel majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, siseministeeriumi ning kultuuriministeeriumi regionaalvaldkonna ettepanekud, teatas rahandusministeerium.

Saadud materjalide põhjal on võimalik esialgse analüüsi põhjalt öelda, et kolme valitsusasutuse (riigikantselei, rahandusministeeriumi ja välisministeeriumi) esitatud ettepanekud vastasid kokkulepitud ulatusele. Ka justiitsministeerium esitas kärbete ettepanekud kokkulepitud mahus, ent sisuanalüüsi käigus selgitatakse, kas kokkuhoiu kohad on leitud valitsussektori tasakaaluarvestust mõjutavatest kuludest.

Praeguseks hetkeks ei ole kärpimisettepanekuid esitanud üks ministeerium – haridus- ja teadusministeerium. Kaitseministeerium esitas oma kirjaliku poliitilise seisukoha.

Rahandusministeeriumi ülevaade ministeeriumide esialgsetest kärpimisettepanekutest koostatakse valitsuskabinetile 17. aprilliks.