„Omaniku hea tahte avaldus lubada nii seni kui ka jätkuvalt kesklinna koolidel staadionit tasuta kasutada on olnud kahtlemata tänuväärne ettevõtmine,“ nentis haridusameti peaspetsialist Leini Jürisaar Päevaleht Online’ile.

„Ilmselt on Tallinna Reaalkooli osas tegu arusaamatusega, mille tegelikke põhjusi oskavad kõige paremini selgitada osapooled ise,“ lisas ta.

„Kui pooled erimeelsusi lahendada ei saa, siis tuleb koolil kehalise kasvatuse tundide läbiviimiseks teised võimalused leida,“ sõnas Jürisaar.

Küsimusele, kas linn oleks valmis staadioni kasutamise eest maksma, vastati haridusametist, et see on läbirääkimiste küsimus.

Hetkel linnal Snelli staadioni kasutamisega seoses ühtegi kehtivat lepingut ei ole.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutas, et praeguseks juba paar aastat suurärimees Endel Sifile kuuluvat Snelli staadioni kehalise kasvatuse tundideks kasutanud reaalkooli õpetajaid ja õpilasi tabas eelmise nädala kolmapäeva hommikul ebameeldiv üllatus, kui neid ei lastud tavapärase koolipäeva alguses enam staadionile.

Snelli staadioni igapäevase asjaajamisega tegeleb Endel Sifi alluvuses töötav Tõnis Bittman, kes ei soovinud selgitada, miks Reaalkool staadionikeelu sai.

Praegu on staadioni lubatud kasutada Gustav Adolfi gümnaasiumi, Tallinna inglise kolledži, Prantsuse lütseumi ja Westholmi gümnaasiumi õpilastel.