Turi sõnul teeb maavalitsus kõik selleks, et liine katta ja Harjumaal graafikujärgset bussiliiklust tagada. “Probleeme on olnud Viimsis, Kiili vallas, Kernu vallas, Loo ja Jõelähtme kandis,” loetles ühistranspordinõunik.

Harjumaa Liinide juhataja Peeter Luukase sõnul on lisaks kütusejamadele busse tabanud ka elektririkked ja lühised.

“Täna on tekkinud neli auku. Oleme busse ära jätnud seal, kus uus buss tuleb iga 15-20 minuti tagant, et ei oleks liiga suur vahe,” ütles Luukas.

Viimsi vald teatas päev enne aasta lõppu oma koduleheküljel, et Harjumaa Liinide töömahtu vähendatakse seoses tõsiste puudustega reisijateveo korraldamisel.

“Käesoleva aasta kolme kuu jooksul (september, oktoober, november) on maakonnaliinidel vedaja süül ära jäänud reise 156 korral 7216 liinikilomeetri ulatuses,” vahendas vald maavalitsuse majandus-osakonna juhataja Aare Etsi kirja.

Inimeste rahuldavaks teenindamiseks otsustas maavalitsus anda neli Harjumaa Liinide bussiliini üle teistele vedajatele. 100. liini teenindab 10. jaanuarist FIE Rain-Mati Pesor, 115. liini 13. jaanuarist AS Devori Reisid, 117. liini 6. jaanuarist OÜ Arne Auto ja 120. liini 15. jaanuarist AS Samat, kes koostavad ka uued sõiduplaanid.

Teisi muudatusi ei soovinud maavalitsus nimetada, kuna need pole veel paigas.