Tervisekaitseinspektsiooni pressiesindaja Agnes Jürgensi sõnul on linna mererandades vesi üldiselt normis, suhteliselt külm vesi sinivetikate kasvu ei soosi. Inspektsiooni mereveeanalüüsid näitavad, et vee kvaliteet on randades stabiliseerunud, vastates põhiliste näitajate osas nõuetele.

“Suplusvee paranemine on seotud uute puhastusseadmete ehitamisega – heitvesi on paremini puhastatud,” märkis Jürgens. Rannahooaja esimese mereveekontrolli tegi tervisekaitseinspektsioon 15. mail, valitsuse määruse järgi peab supelranna omanik või valdaja vett kontrollima kogu suplushooaja vältel.

“Ranna valdaja on kohustatud vähemalt kaks korda kuus tegema suplusvee laboratoorse uuringu,” rääkis inspektsiooni peadirektori asetäitja Mihhail Muzõtšin.

Stroomi randa haldava Põhja-Tallinna linnaosa valitsuse linnamajanduse osakonna juhataja Osmar-Paul Soidla sõnul ongi linnaosal tervisekaitsetalitusega leping, mille kohaselt talitus teeb kaks korda kuus kvaliteedikontrolli.

Jürgens kinnitas, et seni avatud supelrannad on hooajaks nõutaval tasemel ette valmistatud. Varem on Jürgensi sõnul olnud probleeme sellega, et rannad on enne hooaja algust jätnud suplusvee kvaliteedi kontrollimata, lisaks on muret valmistanud halvasti koristatud või puudulikult varustatud supluskohad.