Ministeeriumite ühisteates seisab, et "Firenze harta rõhutab ajaloolise pargi arhitektuurse kompositsiooni säilitamise vajadust".

Lisaks seisab aga harta artiklis 18, et "kuigi ajalooline park on kujundatud selleks, et olla üldsusele avatud, peab külastajate arv olema piiratud vastavalt pargi suurusele ja koormustaluvusele, et oleks võimalik hoida tema füüsilist seisundit ja kultuurilist sõnumit."

Harta järgmises artiklis seisab veel, et ajalooline park on oma "olemuselt ja eesmärgilt rahulik paik, mis on loodud inimestevaheliseks suhtlemiseks, vaikuse ja looduse tunnetamiseks".

Harta keelab sõnaselgelt igasuguse füüsilise keskkonna muutmise, mis kahjustaks ökoloogilist tasakaalu.

Firenze harta võeti vastu 21. mail 1981. aastal.

Ministeeriumid teatasid täna veel, et looduskaitse alla kuuluvas Harjumäe pargis lähtuitakse tegevuste planeerimisel "Kaitsealuste parkide, arboreetumite ja puistute kaitse-eeskirjast".

Selle § 5 ütleb, et pargis on lubatud kuni 50 osalejaga rahvaürituste korraldamine selleks ettevalmistamata ja pargi valitseja poolt tähistamata kohtades. Rohkem kui 50 osalejaga rahvaürituste korraldamine selleks ettevalmistamata ja pargi valitseja poolt tähistamata kohtades on lubatud üksnes pargi valitseja nõusolekul.

Pargi valitseja on määruse kohaselt asukohajärgse maakonna keskkonnateenistus.