„Tuhanded inimesed on peavarjuta, puupaljaks põlenud pered peavad mõne nädala pärast lapsed kooli saatma,“ ütles liidu esimees Ludmilla Matrossova-Zõbina. „Praegu on isegi raske öelda, mida konkreetselt inimestel vaja läheb. Esmalt on mure, et vahendeid hakkaks laekuma“

Annetajad saavad kanda raha Vene Haridus- ja Heategevusühingute Liidu Eestis aerveldusarvele 221049191267 Swedbankis, märkides, millisele regioonile, külale või milliseks eesmärgiks annetatakse.

Praeguseks on laekunud 4424 krooni, annetajateks on enamasti nooremapoolsed inimesed.

„Me hoolitseme selle eest, et mitte ükski annetatud kroon ei kuluks asjaajamisele vaid kõik jõuaks abivajajateni ja sinna, kuhu annetaja on soovinud,“ rääkis Matrossova-Zõbina.

Nädala pärast, 12. augustil korraldab Matrossova-Zõbina nõupidamise, et selgitada välja, kuhu ja milliseks otstarbeks oleks kõige õigem raha koguda. Samuti otsitakse lahendust esemelise abi kogumiseks. „Inimestel võib olla puudus rahast, kuid nad võivad soovida annetada riideid või jalatseid,“ lisas Matrossova-Zõbina.

Tulekahjudes on hävinud üle 1200 majapidamise, ligi 40 inimest on hukkunud. Tuli lõõmab 17 Venemaa regioonis, seitsmes on välja kuulutatud eriolukord.

Viimase ööpäeva jooksul puhkes Venemaa regioonides 323 uut maastikutulekahju, 247 neist suudeti kustutada. Praegu lõõmab tuli 529 kohas, haarates enda alla 172,3 tuhat hektarit. Eile oli tulekahjude arv 460, kokku 115 tuhandel hektaril. Kokku on registreeritud 776 tulekahju, millest 57 – turbarabades.