Keelatud kaupadest konfiskeerib Soome toll enamjaolt narkootikume, relvi ning lubatust suuremaid koguseid alkoholi ja sigarette. Lisaks on tänavu juba kinni peetud umbes 200 tagaotsitavat. Soomest lahkuvatelt reisijatelt on toll leidnud umbes 3,5 miljoni Eesti krooni väärtuses varastatud kaupa.  

Soome Lõuna tollipiirkonna juht Leo Nissinen ütles ajalehele, et baltlaste kuritegevus Soomes on masu tõttu viimasel ajal suurenenud. Samal ajal on riigi lõunapiiril tollitöötajate arvu vähendatud, mis Nissineni arvates on viga, sest olukord Helsingi sadamas on sama keeruline kui Soome-Venemaa piiril.

Eesti sattus nädalavahetusel Soome meedia huviorbiiti ka seoses reede õhtul Helsingi stripiklubides toime pandud reidiga. Kokku küsitles politsei umbes 90 inimest, kellest 22 naist sattusid lühikeseks ajaks ka vahi alla, kuna võimud soovisid kontrollida, kas nende dokumendid on korras ja kas neil on luba riigis viibida, kirjutas YLE. Reidi tulemusel saadeti riigist välja üks naine, kellel on Eesti elamisluba.

Politsei teatel oli enamik küsitletud naistest venelased. Oli ka Eesti kodanikke ja kümme Soome passiga isikut. Operatsiooni käigus kontrolliti klubisid Alcatraz, Soho, Gentleman’s Club ja K24.