Ühe versiooni järgi ei olnud auto mati alla peidetud elavhõbedakapslid surmavad, kuid nendega taheti anda tõsine hoiatus.
Mürgituse tõttu ei saanud Karinna sõita Moskvasse Anna Politkovskaja mõrvaga seotud asjaolude esimesele kuulamisele.
Kannatada said ka Karinna Moskalenko lapsed.
Moskalenko töö kohta tuleb öelda eeskätt seda, et ta on võitnud Strasbourgi Euroopa Inimõiguste Kohtus 27 asja Vene Föderatsiooni vastu ning enam kui sada asja on praegu menetluses.
Tema klientide hulgas on või on olnud Mihhail Hodorkovski, Garri Kasparov, kaks aastat tagasi Londonis polooniumiga mürgitatud Aleksandr Litvinenko, nagu ka mitmed Tšetšeenia sõja ja Beslani pantvangikriisi ohvrid.
Tema juhtum kinnitab suurte, kuid selge lahenduseta mürgitamisjuhtude regulaarset kordumist: 2004 Juštšenko; 2006 Litvinenko ja 2008 Moskalenko.
„Tekib küsimus, kas hoiatust tuleb võtta isiklikult Moskalenko vastu suunatuna või on sel märksa laiem tähendus?“ ütles Andres Herkel.

„Osutan vaid paarile asjaolule. Esiteks on Moskalenko suhtlusringkonnas palju poliitikuid ja Euroopa Nõukogu ametnikke, kes jälgivad Venemaa arengut sügava murega ja on näidanud valmisolekut Moskalenko poolt tõstatatud probleemidega ka tõsiselt tegelda. Seega on see ähvardus mitte ainult Moskalenkole, vaid paljudele temaga seotud inimestele.“

„Teiseks langeb mürgitamine ajale, mil Vene probleem seisab Euroopa Nõukogu ees teravamalt kui kunagi enne. Venemaa ignoreerib ju Euroopa Inimõiguste Kohut, on peatanud Kohtu reformimise ega võta selle otsuseid täitmiseks,“ lisas Herkel.
Äsja lükkas Parlamentaarne Assamblee küll tagasi Venemaa volituste peatamise ettepaneku, kuid on otsustatud, et Vene-Georgia küsimuse juurde tullakse jaanuaris tagasi.
„Valeria Novodvorskaja osundas eelmisel nädalal grani.ru portaalis avaldatud artiklis sellele, et viimase sessiooni ajal käisid Strasbourgis ringi „jultunud tšekistid”, et kokku osta Euroopa parlamendiliikmete hääli. Karmilt öeldud!
Kuna on selge, et Venemaa ei kavatse täita ENPA üleskutset loobuda Abhaasia ja Lõuna-Osseetia tunnustamisest ega luua Lõuna-Osseetiast väljakihutatud grusiinidele tingimusi tagasipöördumiseks, siis peab tšekistidel olema midagi varuks ka jaanuariks. Hirmutamine ja ähvardamine on ilmselt samuti tõhus tööriist.
Kangesti tahaks teada, kui kaugele jõuab Moskalenka mürgitamise uurimisega Prantsuse politsei ning kas toimunule reageeritakse ka poliitilisel tasandil.“