Küllap oli vaatajatele huvitav, et saade oli reglementeerimata ehk siis minutid olid jagamata. Oleksin oodanud ajakirjanikelt suuremat aktiivsust ja agressiivsust. Saatejuhid ise oleksid ka võinud tugevamalt esineda. Mis puutub poliitikutesse, siis Siim Kallas ja Tunne Kelam olid väga head, samuti Ivari Padar. Vaatamata sellele, et tal kogemusi ei ole, suutis ta end hästi kehtestada. Kellel oli suurem kogemus, need suutsid end ka paremini maksma panna. Head olid need, kes olid riigimehelikud ja väärikad. Kallas ja Kelam seda olid.

Rain Rosimannus, Reformierakonna kandidaat:

Seda tüüpi saadetes on enamasti võimalik vaid kaotada, võita kellelgi ei õnnestu. Ei oska saatest midagi välja tuua. Osalejaid oli palju, võib-olla olnuks teisiti, kui oleks olnud vaid suuremate erakondade esindajad. See saade ei muutnud enam midagi. Kallase esinemist hindan heaks, peaministri vääriliseks.

Olari Koppel, Mõõdukate meediakoordinaator:

Saade oli ju päris huvitav ja hoogne. Peaministrikandidaadid esinesid oma tuntud headuses. Oli aru saada, et nii mõnigi neist ei olnud esimest korda sellises saates. Ivari Padar oli küll esimest korda, aga ta esines hästi ja enesekindlalt. Mis saate mõjusse puutub, siis seda on raske öelda. Uuringud näitavad, et küllaltki suur hulk valijaid teeb valimispäeva hommikul otsuse. Ma ei usu sellesse eriti. Mingil määral võis see ka mõjutada, aga suhteliselt vähe. Saade ei toonud ju esile uusi, seni teadmata fakte. Kõik rääkisid samu asju, mida on rääkinud viimastel kuudel. Saatejuhid oli hästi valmistunud.

Evelyn Sepp, Keskerakonna infojuht:

See debatt oli üks paremaid omalaadsete hulgast üle mitme aasta. Saatejuhid olid teinud korraliku kodutöö ja esinejad olid aktiivsed. Keskerakonna esimehe ülesastumine jättis hea mulje, usun, et see mõjus positiivselt meie valijatele ja ka juba otsuse teinud inimestele. Olen kriitiline saate formaadi suhtes. Avalik-õiguslik televisioon oleks võinud piirduda vähema arvu esinejatega, nendega, kes on reaalsed peaministrikandidaadid. Saates ei üllatanud keegi. Tunnustan mõlema koalitsioonierakonna esimehi, kes olid teistest aktiivsemad ja kompetentsemad.

Villu Reiljan, Rahvaliidu esimees:

Et sisulist arutelu käivitada sellest, mis Eestis on valupunktid, kui räägime kasvõi haridusest või tervishoiust, siis asjadeni, mis lihtsale inimesele korda lähevad, sinnani ei jõutudki. Maksurefendum, üksikisiku tulumaks – see ei ole see probleem, mis Eesti edu või ebaedu otsustab. Peaministrikandidaate oli palju. Kuidas ma hakkama sain, seda peavad teised otsustama. Küllap ma ikka sain hakkama. Käisin täna valimas ja üks inimene lausa ütles mulle, et otsustas selle saate järgi.

Allar Tankler, Res Publica meediajuht:

Ei oska hinnata, kes kõige paremini esines. Arvan, et Juhan Parts jäi kahtlemata väärikaks. Saade mõjutas valijat pigem vähe, sest see tundus kaks tundi vahetpidamata ”otsepostitust”. Tegelikult lihtsalt lasti kõigil rääkida seda, mida nad on rääkinud kaks kuud ja mida nad on saatnud postkastidesse ja pannud reklaamidesse. Oleks olnud huvitavam ja valijatele valimiste üle suuremat huvi tekitavam, kui oleks pandud poliitikud rääkima mingit uut ja muud jutte, mitte sundida rääkima sellest, millest nad kogu aeg rääkivad.